Kendte kokke udtaler

Kendte kokke og stenovn


Claus Dalbys stenovn

Claus Dalby er først og fremmest kendt som havemand, men han er også en meget engageret amatørkok, og i forbindelse med anlæggelsen af et nyt udekøkken, fik vi lov at levere elementerne til både stenovn og pejs.

På sin blog fortæller Claus dagligt om have- og udeliv. Og blandt andet har han - som han selv siger: helt dogmeagtigt - lavet en lille video, der viser stenovnen, og hvordan han bager pizzaer.

Udekøkkenets indretning - og især indmuringen af ovnen bag pejsen - er skabt i samarbejde med en arkitekt.

 

Se Claus Dalbys udekøkken: klik her

 

 

 

 

 

 


Brdr. Price og Bikuben 60 pizzaovn

"Jeg har stor fornøjelse af min portugisiske lerovn. Den er herlig primitiv, så det er gaven til kokken der gider slide lidt for det i begyndelsen. Den afgiver nemlig ikke alle sine hemmeligheder med det samme. Man skal lære at fyre op i den og styre varmen undervejs. Men det varer nu ikke længe før man begynder at få fornemmelsen og taget. Pizzaer bagt i lerovnen på den rigtige temperatur har en kvalitet der virkelig smager af Italien. Ovnen kan skabe den ekstreme varme der giver både den sprøde, tynde bund og samtidigt den tilberedte overflade der kendetegner en ordentlig pizza." Adam Price, august 2008

Brødrene Price tilbereder en pissaladiere i lerovn i udsendelsen "Sulten i Provence" , et afsnit i serien Spise med Price på DR 2.

 

 

 

 


 

Claus Meyer om oplevelse med brændefyret stenovn

"Vi lavede både nogle klassiske tomatpizzaer og et par hvide pizzaer (kartofler, skinke, mozarella). Det tog omkring halvandet minut at bage hver pizza og de skulle - på grund af bålet - drejes en halv gang rundt undervejs. Valdemar styrede bagningen og mine fire tøser spiste alle pizzaerne på nær én. Da jeg sammen med Valdemar satte tænderne i den sidste pizza smagte den af sommerlykke. Valdemars smil, solskin, en lille bitte smule røg fra træet, det gode mel, den sprøde bund, det lækre fyld. Jeg glæder mig til næste projekt i ovnen. Kuglegrillen har fået seriøs konkurrence" Claus Meyer, august 2008