BRØDBAGNING

Bag dit eget brød, i stenovn, lerovn eller elektrisk ovn.

Det er ikke svært at bage godt brød, men det kræver lidt øvelse. Dej er et levende råmateriale som påvirkes af temperatur og luftfugtighed. Men det glæder bare om at komme i gang med at eksperimentere, og du får hurtigt en god fornemmelse for hvor våd eller tør en dej skal være, hvordan den skal behandles samt bagetider.

Her finder du alt hvad du skal bruge for at komme godt i gang.

Surdej eller ej??
Når vi bager madbrød bruger vi altid surdej. Vores erfaring er at surdejen og den lange hævetid giver et mere smagfuldt brød og en bedre krumme.

Gode tips
Pas på ikke at kommer for meget mel i dejen. En god brøddej er oftest temmelig blød. Ælt dejen længe og lad være med at røre for meget ved den, når den er færdighævet.

Hævekurv

 

Brug hævekurv til den sidste hævning af dejen. Du undgår af "fumle" for meget rundt med dejen og derved slå luften ud af brødet. Kurven giver også brødet en regelmæssig form og et smukt mønster på overfladen. Bemærk at ikke alle deje egner sig til hævekurv.

 

 

preload spinner